Herkomst en kwaliteit

 

Tempel Tirumala

 

 

De Hair Extensions van Indian Gold zijn van de hoogste kwaliteit 100% menselijk “Virgin” haar, afkomstig uit India. China en India zijn de grootste haar leveranciers van de wereld. Het haar uit India wordt hoofdzakelijk geofferd in de Hindoestaanse tempel Tirumala gelegen naast de stad Tirupatie, in het zuiden van India. Het "ruwe haar" zoals we dat noemen, wordt door pelgrims vanuit alle windstreken geofferd voor hun religie. Voordat er op de meest heilige plek in de tempels gebeden mag worden voor de god Venkateswara, wordt het haar afgeschoren. Voor de Pelgrims behoort het afscheren van het haar tot een religieus ritueel, waardoor ze rein en gezegend worden. Hiermee kunnen ze hun dankbaarheid voor het leven tonen. Veel Pelgrims weten dat hun haar wordt doorverkocht en dat de tempel hier geld voor krijgt, dit wordt niet als een probleem gezien omdat de tempel het geld aan goede doeleinden besteedt. Zo geeft de tempel gratis onderdak en eten aan de Pelgrims en zijn ze in het bezit van ziekenhuizen en scholen waar de Pelgrims gratis gebruik van mogen maken.

 

 

 

Wat maakt Indian Gold zo speciaal?
Indiaas haar wordt door veel merken gebruikt, maar wat onze Extensions nu zo speciaal maakt is de manier waarop de haren bewerkt worden mét behoudt van de natuurlijke schubbenlaag. Dit is de magische handtekening op onze producten, en het recept hiervoor ons best bewaarde geheim.

Het Kleurproces
De haren worden op natuurlijke wijze ontkleurd door een eigen gepatenteerd systeem, zonder gebruik van schadelijke chemische stoffen. De lichtere tinten worden gedurende 3 tot 6 weken op een zorgvuldige en milde wijze ontdaan van hun donkere kleur. Hierdoor behoudt het haar zijn natuurlijke kracht en vitaliteit zonder dat de cortex van het haar beschadigd. Toevoegen van siliconen is hiermee overbodig geworden en deze worden dus ook niet gebruikt tijdens de verwerking van onze Extensions.

Het Omvormen
Ook het omvormen van het haar gebeurt op een zeer milde wijze zonder enige toevoeging van schadelijke chemische stoffen. Het Indiase haar heeft van nature een mooie volle slag in de punten. Om het haar meer te laten krullen of juist gladder te maken, maakt indian Gold gebruik van haar eigen stoom methoden. Onze techniek zorgt ervoor dat de haren zonder schadelijke permanent vloeistof in andere texturen worden gebracht. 

Waarom wil je liever silicoon vrije producten?
Siliconen zijn niet per definitie “slecht”, het haar raakt alleen wel zijn natuurlijke uitstraling, glans en textuur kwijt. Extensions worden over het algemeen niet gebruikt om te laten zien dat je moeder natuur een handje geholpen hebt. Wil je je haar zo natuurlijk mogelijk verlengen of opvullen dan is het fijn als dit niet zichtbaar is. Siliconen zorgen ervoor dat het haar er onnatuurlijk glanzend uitziet, een glans die we allemaal graag in ons eigen haar zouden willen maar helaas niet langdurig houdbaar is. Is je eigen haar net gestyled, gekruld of mooi geföhnd dan glanst het en zie je geen pluis. Een paar uur later -laten we het niet mooier maken dan dat het is- is die prachtige look helaas al hier en daar wat uitgezakt, wat wij heel vervelend vinden maar geen ramp is. Maar als je opgevulde en of verlengde lokken er dan plots glimmend in een andere textuur eronderuit gaan bengelen is dat uitgezakte haar toch wat minder plezierig. Heb je Extensions in je haar die een natuurlijke uitstraling hebben en feilloos aansluiten op jouw eigen manen, zal niemand op het eerste gezicht kunnen ontdekken dat je moeder natuur een handje geholpen hebt.

Waarom worden die siliconen dan überhaupt gebruikt?
Het is belangrijk om antwoord op deze vraag te krijgen zodat je kunt begrijpen waardoor dit door vele merken toegepast wordt en waarom. Extensions zijn een hit, en deze trend heeft de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Er is veel vraag naar haarverlenging waardoor snelle- massa productie is ontstaan, dit is immers goedkoper en fabrikanten kunnen snel hun inkopers bedienen. Dit komt alleen de kwaliteit van de producten niet ten goede. Zeker omdat je met een natuurproduct te maken hebt. Waar Indian Gold de haren over een periode van 3 tot 6 weken ontkleurd, doen grote fabrieken dit in een paar uur en de “betere” in max 2 dagen. Het is onmogelijk hiermee de natuurlijke schubbenlaag te behouden omdat deze als het ware weg smelt. Als je deze bewerkte haren onder een microscoop zou leggen zie je enkel een hol buisje wat in niets meer lijkt op een echte haar. Hier wordt een kleur op aangebracht met daaroverheen een laagje siliconen om het geheel bij elkaar te houden. Die siliconen geven het zachte effect en glans. Maar wat als je het gaat wassen? De siliconen slijten na elke wasbeurt een beetje weg, waardoor er in vrij korte tijd een hol versleten buisje overblijft die de aangebrachte kleur niet kan behouden. Deze Extensions zijn door de klant of kapper ook niet zelf te kleuren omdat je in feite de siliconen laag en niet het haar een kleur geeft.

 

SHOP