Veel gestelde vragen

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Bestellingen die geplaatst en betaald zijn op werkdagen vóór 16:00 worden dezelfde dag verstuurd. Bestellingen die geplaatst zijn op vrijdag na 16:00 worden op maandag verzonden.

Ik wil graag klant worden, wat moet ik doen?
Lees hier eerst meer over onze voorwaarden en vraag je zakelijke account aan! 

Is het mogelijk om een cursus te volgen?
Ja zeker, we bieden de mogelijkheid een cursus te volgen voor het plaatsen van Hair Extensions, bij jou op locatie! Stuur een mail met als onderwerp cursusaanvraag. Geef aan wat voor systeem je graag wilt leren, met hoeveel personen je bent en wat de locatie is waar de cursus gegeven mag worden. Wij zullen zo snel mogelijk een passend voorstel bieden.

Ik wil een artikel retouren, hoe kan ik dit het beste doen?
Wil je een product retourneren of omruilen is dat geen enkel probleem! Dit kan binnen Nederland heel gemakkelijk via ons retourportaal, hiervoor heb je de Track & Trace van jouw zending nodig. Lees via onderstaande link nog wel even verder bij retourvoorwaarden en check of je hieraan voldoet om teleurstellingen te voorkomen.

Retour

Hoe kan ik het beste de kleur bepalen?
Wij adviseren onze klanten ten alle tijden onze kleurenring(en) aan te schaffen of te huren. Op deze manier kunt u de staaltjes bij het haar houden en zien welke kleur het beste overeen komt. 

Wij geven geen kleuradvies meer via whatsapp, omdat het helaas vaak via een foto toch heel lastig te bepalen is. Via onderstaande linkjes kun je de kleurenringen aanschaffen.

Color ring

Color ring ombré

Is het ook mogelijk om de kleurenring(en) te huren?
Ja. U kunt de kleurenring(en) ook huren. Je betaalt het bedrag als borg en ontvangt dit bedrag terug zodra wij de ring in originele staat weer retour hebben ontvangen. De kleurenring kan worden gehuurd voor 14 dagen. Via onderstaande linkjes kun je de kleurenringen huren.

Color ring huren

Ombré color ring huren

 
Is elke shampoo en conditioner goed voor het haar?
Nee, niet iedere shampoo is even fijn voor het haar. Bij een goede shampoo zal het haar optimaal zacht en soepel blijven aanvoelen. De beste producten voor gegarandeerd de juiste verzorging zijn die van het merk Kérastase Paris. 

Kunnen serums, mousse, haarlak en andere verzorgingsproducten gewoon gebruikt worden?
Ja, omdat de schubbenlaag van het haar nog geheel in tact is en deze de producten net als het eigen haar gewoon kunnen absorberen, zal het haar hier niet vies of plakkerig van worden. Houdt u er wel rekening mee dat niet ieder merk even fijn in gebruik zal zijn. Met name producten die teveel alcohol bevatten, kunnen zowel uw eigen haar als de hairextensions uitdrogen. 
 
Lees hier meer over ons verzorgingsadvies
 
Mag het haar geverfd worden?
Het is in de regel geen probleem om de hairextensions 0 tot 2 tinten donkerder te kleuren. Ontkleuren wordt echter afgeraden.
Houdt er wel rekening mee dat de hairextensions reeds zijn behandeld en van een ander DNA afkomstig zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat de hair extensions iets anders zullen kleuren dan jouw eigen haar. Hiernaast zal ook niet iedere haarverf of kleurspoeling even prettig zijn voor het haar.
Indian Gold kan helaas geen garantie geven op hairextensions welke door de klant zelf chemisch behandeld zijn. Ons advies is hierom eerst een proefplukje te verven zodat je zeker bent van het juiste resultaat. 

Mag je het haar föhnen?
Ja, het haar kan op elke gewenste manier geföhnd worden zonder zijn rek of vitaliteit te verliezen.

Mag je de hairextensions met de style- of krultang stylen?
Ja, het haar kan onbeperkt gestyled worden in elk gewenst kapsel met elk gewenste stylingtool. Het haar zal hierdoor juist extra mooi glanzen en absoluut geen kwaliteit verliezen.

Mag het haar nat geborsteld worden?
Ja, de hairextensions zullen hierdoor niet hun rek verliezen.

Glijden de hair extensions uit het haar door cremespoeling of haarmaskers?
Nee, zowel een crèmespoeling als haarmasker kan gerust gebruikt worden! De extensions zullen er niet uitglijden.

Kan het haar worden hergebruikt?
Ja, Het haar van Indian Gold is van duurzame kwaliteit en blijft absoluut mooi. Daardoor kan het haar indien gewenst worden hergebruikt. Let op! Goede verzorgings- en beschermproducten zijn hierbij van belang. 

Worden de Indian Gold hair extensions niet droog en mat na een paar wasbeurten?
Nee, onze hairextensions zijn nog geheel in het bezit van de eigen schubbenlaag welke voor een goede bescherming en een gezonde glans van het haar zorgt. Bij vele merken wordt de schubbenlaag verwijderd en vervangen door een siliconenlaag. Deze spoel je na een aantal wasbeurten weg. Zonder siliconelaag verliezen die hair extensions hun glans, verliezen zij kwaliteit en ogen dor en droog.

Gaat het haar niet klitten na verloop van tijd?
Nee, het haar is remy gesorteerd en in het bezit van de eigen schubbenlaag. Hierdoor zal het haar niet gaan klitten. Net als bij het eigen haar moet je het wel goed tot op de hoofdhuid doorborstelen om klitten te voorkomen.

Hoe lang kunnen de hair extensions blijven zitten?
Dit is afhankelijk van een juiste bevestiging alsmede de snelheid van de eigen haargroei. Per systeem zit hier ook verschil in, voor de Keratine en i-Tips adviseren wij een periode van 3 tot 4 maanden. Voor de overige systemen ligt dit tussen de 6 en 10 weken. Uiteraard kunnen de extensions langer blijven zitten, maar de kans op beschadiging aan het eigen haar wordt daarmee wel vergroot (klitten en afbreken van het haar tussen hoofdhuid en bondjes)